Laatste nieuws Duitse competities

 

Vechte-Dinkelcup

Op woensdag 11 mei togen de spelers van ons eerste team naar het Duitse Ohne, om daar de eerste ronde van de Vechte-Dinkelcup te spelen. De vereniging Ohne bestaat pas enkele jaren en beschikt daardoor nog niet over een perfecte accommodatie. Wel beschikken zij over het grootste herentoilet. Het hele bos stond tot onze beschikking. Dames moesten zich gaan melden bij een café ergens verderop in het dorp. De wedstrijden om de Vechte- Dinkelcup vinden plaats volgens het knock-out systeem. Winnaars gaan door, verliezers liggen eruit. Er wordt gespeeld over 3 ronden. In de eerste ronde spelen 6 spelers tegen elkaar, het zogenaamde tète a tète systeem. Per gewonnen wedstrijd vielen er 2 punten te verdienen. Johan Roelofs en Gerard Diepenmaat wisten hun partij te winnen, de overige 4 gingen verloren.

de banen van Ohne in het bos

 

De volgende ronde werden er 3 doubletten gespeeld, waarbij er per gewonnen partij 3 punten kon worden binnengehaald. Van de 3 partijen gingen er 2 verloren. Wederom Johan Roelofs, dit keer geflankeerd door Henny Voss gingen met de zege aan de haal. Dit betekende dat in de afsluitende 3e ronde beide partijen, van de tripletten, waar in totaal 10 punten konden worden behaald, moesten worden gewonnen. De eerste partij gespeeld door Henny Voss, Henk Oude Voshaar en Gerard Diepenmaat werd met hangen er wurgen met een score van 13-10 gewonnen. De tweede partij gespeeld door Yvonne Nijhof, Gerrit Hulshof en Johan Roelofs, verliep nog moeizamer. Halverwege de wedstrijd werd Yvonne Nijhof gewisseld en vervangen door Marcel Braakhuis. Vanaf dat moment ging het beter en sloop men langzaam dichterbij. Even zag het er naar uit dat Ohne met de winst aan de haal ging. Met een stand van 12-11 kon er vanwege de invallende duisternis niet verder gespeeld worden en moet er uitgeweken worden naar een andere baan, waar verlichting aanwezig was. De ondergrond van deze baan was bijna identiek aan onze banen aan de Boschweg. Dit was in het voordeel van ons team. Hierdoor kon op een vrij eenvoudige manier de laatste 2 bitter noodzakelijke punten worden binnengehaald. Met een eindscore van 17-14 werd er gewonnen. In de volgende ronde spelen wij tegen de winnaar van Hesepe2 tegen Schüttorf 1.

Henk en Frank volgen hun teamgenoten

Op maandag 16 mei speelde ons tweede team, onder grote belangstelling van clubgenoten en publiek, hun tweede wedstrijd voor plaatsing in de achtste finale om de Vechte-Dinkelcup. Na winst in de voorronde tegen Veldhausen, moest men het dit keer opnemen tegen Georgsdorf 1. Doordat er in het begin van de wedstrijd hard ging regenen, werd het een latertje.

spelen onder druk van vele toeschouwers

Er moesten 3 speelronden worden afgewerkt. Men begon met 6 wedstrijden téte à téte (1 tegen 1). Deze ronde werd door de Rossummers met 4 tegen 2 gewonnen. Vervolgens speelde met 3 ronden doublette (2 tegen 2. Hiervan gingen er 2 verloren. Dit hield in dat er in de afsluitende ronde, waarin er 2 tripletten (3 tegen 3) moesten worden afgewerkt, er minimaal een moest worden gewonnen. Dit lukte met verve. Beide partijen werden gewonnen. Hans, Coby en Marcel wonnen met 13-8 en Herman, Ben en Fons, die tijdens de wedstrijd werd gewisseld voor Nico wonnen met 13-10, waardoor er eindscore van 21-10 op het scorebord kwam.

wie er ligt is soms een ?

In de achtste finale moet ons tweede team het weer opnemen tegen Georgsdorf. Dit keer in Georgsdorf tegen het tweede team van deze club, dat Emlichheim nipt wist te verslaan.