Duitse competitie

Hieronder het verslag van de laatste speelronde  in de Duitse competitie.

Op zaterdag 18 mei speelde ons derde team de tweede speelronde in de Duitse competitie. Op onze thuisbanen werd de strijd aangebonden tegen het tweede team van Weerselo en het  tweede team van Tus Gildehaus. Omdat in de eerste speelronde nipt werd verloren van De Lutte, was ons derde team er alles aan gelegen een goed resultaat te boeken.

Tegen Weerselo toog men voortvarend van start en werden de beide tripletten gewonnen, waardoor er van de drie doubletten er slecht een overwinning nodig was om met de eindzege aan de haal te gaan. Van de drie doubletten werden er twee gewonnen, waardoor er met 4-1 gewonnen werd. Imposant was het boulegemiddelde dit was maar liefst 62-31 in het voordeel van ons team. Een belangrijk deel van deze score kwam op naam van Carla Leerling en Anton Ebskamp. Zij zetten hun Weerselose opponenten maar met liefst 13-0 aan de kant.

het derde team in actie tegen Weerselo
het derde team in actie tegen Weerselo

 De tweede wedstrijd moest gespeeld worden tegen Tus Gildehaus. Dit team wist  in de eerste speelronde verrassend met 4-1 te winnen van een van de topfavorieten SSV Ohne. Ook tegen Gildehaus ging men voortvarend van start en werden beide tripletten gewonnen. Net als in de eerste ronde gaf deze stand zoveel rust, dat men aan een zege in de doubletten genoeg had om met de eindzege aan de haal te gaan.

De eerste partij was meteen al raak. Anton en Carla waren meteen al succesvol en boekten een zege van 13-7. Gastspeelster Marietje Francheschina en Gerard Diepenmaat kwamen naar een forse achterstand van 0-9 nog terug naar een gelijke stand, maar zagen hun partij toch nog met 13-10 verloren gaan. Ook Johan Roelofs en Gerrit Hulshof gaven hun partij, na een voorsprong toch nog met 13-9 uit handen.

Door deze uitslagen ziet ons derde team de volgende speelronde, welke op 15 juni in Gildehaus wordt gespeeld weer met vertrouwen tegemoet. Op de ranglijst werd immers een forse sprong gemaakt.

Op 25 mei moeten ons eerste en tweede aan de bak. Het eerste team gaat naar Nordhorn en het tweede team speelt op onze thuisbanen in Rossum.