Duitse competitie

Hieronder het verslag van de laatste speelronde  in de Duitse competitie.

Op zaterdag 22 juni vond voor ons eerste en tweede team de derde speelronde in de Duitse competitie plaats. Een week eerder had ons derde team moeten spelen in Gildehaus, maar hier hebben wij in verband met het overlijden van onze medelid, pastoor Michiel Zeinstra, verstek laten gaan. De wedstrijden tegen respectievelijk SSV Quendorf en de Weerselose Jeu de Boulesvereniging 1, zullen op een later te bepalen tijdstip moeten worden ingehaald.

Ons eerste en tweede team gingen op bezoek bij Eintracht Nordhorn, waar onder de rook van het plaatselijke voetbalstadion een aantal banen waren aangelegd, die voor ons moeilijk te hanteren bleken.

Ons eerste team nam het in de eerste speelronde op tegen het tweede team van FC Schüttorf 09. Na de beide tripletten stond de stand op 1-1, waardoor de drie te spelen doubletten moesten gaan bepalen wie er met de winst aan de haal zou gaan. In de doubletten lieten onze spelers zich van de beste kant zien en werden alle partijen gewonnen waardoor  er uiteindelijk met 4-1 werd gewonnen.

In de tweede partij moeste men het opnemen tegen SG Bad Bentheim 1. Hier werden beide tripletten gewonnen, waardoor het een gemakkelijke leek te worden. Niets bleek echter minder waar. Fons Lammerink en Hans Niekrake leken op een gemakkelijke overwinning af te stevenen. Ze stonden maar liefst met 10-1 voor, maar opeens kwam de klad er in. Niets lukte meer en werd er uiteindelijk met 13-11 verloren. Doordat ook de beide ander doubletten nipt werden verloren, werd er op uiterst sneue wijze met 3-2 verloren.

ons eerste team in actie tegen SG Bad Benthem

 

Ons tweede vertrok moeizaam uit Rossum. Twee spelers van dit team, waren waarschijnlijk vergeten deze datum in hun agenda te noteren en lieten het daardoor jammerlijk afweten. Hierdoor moest op het allerlaatste moment op zoek worden gegaan naar een reservespeler. Omdat wij al uiterst krap in onze reserves zitten, bleek dit geen eenvoudige zaak. Uiteindelijk werd er toch nog een gevonden, die vanaf deze dag als “Paul Grondman 2” door het leven gaat. In de eerste ronde nam men op tegen SG Bad Bentheim 1.

Beide tripletten gingen verloren, waardoor alle tripletten gewonnen moesten worden. Uiteindelijk bleken er dit er maar twee te zijn, waardoor de eindstand op 2-3 werd bepaald.

In de tweede speelronde moest het opnemen tegen SV Bad Bentheim 1. De banen waarop gespeeld moesten worden waren zo vlak als een biljartlaken, waardoor er een stukje gewenning nodig was op aan deze banen gewend te raken. Aangezien Bentheim ook in de eerste speelronde op deze banen gespeeld had, bleek dat ze duidelijk een streepje voor hadden. Uiteindelijk werd er toch nog een triplette gewonnen. Bij de tripletten werden er al snel twee partijen verloren. Als pleister op de wond wisten Herman Leussink en Nico Wigger nog wel de laatste partij te winnen, waardoor de einduitslag op 2-3 werd bepaald. Uitermate sneu was het voor “Paul Grondman 2”, dat hij geen enkele partij in winst wist om te zetten.

team twee in actie tegen SV Bad Bentheim

Bouletour.

Op woensdag 12 juni ging de Boulestour  van start. Hieraan nemen wij dit jaar met 3 teams deel. In deze tour worden uitsluitend tripletten gespeeld.

Ons eerste team, ingedeeld in poule geel,  moest naar Wilsum om daar bij de plaatselijke Razenkitzler het op te nemen tegen Olympia Uelsen 2, SV Bad Bentheim 2 en Nino Sport 3.

De eerste westrijd werd gespeeld tegen Olympia Ulsen 2 en werd gewonnen
met 13-3.  Deze wedstrijd  werd gespeeld Marcel Steinebach Joop Leussink en Theo Leerling.
 
De tweede wedstrijd werd gespeeld  tegen SV Bad Bentheim en werd verloren 
met 13-2.  Er werd gespeeld met Fons Lammerink Marcel Steinebach en Theo Leerling.  Marcel werd nog gewisseld voor Joop Leussink, maar het geluk  hadden zij niet mee.
 
De derde wedstrijd werd wel weer ruim gewonnen van Nino Sport 3 met 
13-4. Er werd gespeeld door Marcel, Joop  en Fons.

 

Ons tweede team, bestaande uit Hans Niekrake, Jan van Duiven, Coby Wielinga en Nico Wigger,  moest op bezoek in Neuenhaus om het daar op te nemen tegen SV Eintracht Nordhorn 2 en Tus Gildehaus 1.  Omdat deze poule een deelnemer minder heeft dan de overige poules, was Rossum de eerste  ronde vrij.

Tegen Nordhorn stond men al snel met 4-0 achter waardoor men de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. Wel knokten zij zich knap terug, maar de tijd was te kort om alsnog tot winst te komen en werd er met 7-10 verloren. Tegen Tus Gildehaus ging het lang gelijk op, maar dit team had een speler die geen kracht genoeg als de but ver in het achterveld lag. Hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt en werd er uiteindelijk et 9-6 gewonnen.

Ons derde team, vormgegeven door Ben Schrooten, Johan Roelofs, Henk Oude Voshaar en Gerard Diepenmaat,  ging op bezoek bij Olympia Uelsen om het daar op te nemen tegen SV Bad Bentheim  3,  Borussia Neuenhaus 3 en het plaatselijke Olympia Uelsen 3. Tegen Bentheim kwam men er niet aan te pas en werd er ruim verloren met 13-4. Tegen Neuenhaus herstelden zij zich knap en stond men in no time met 8-1 voor. Het werd nog wel even kritiek  toen Neuenhaus met wat geluk in 1 beurt 6 punten scoorde. Uiteindelijk eindigde deze pot in Rossums voordeel met 13-9.

In de laatste ronde moest men tegen het plaatselijke team. Ook in deze partij werd het hen niet al te moeilijk gemaakt  en werd er ruim met 13-7 gewonnen.

Op woensdag 17 juli vindt de tweede speelronde plaats. Al onze teams moet op bezoek in Nordhorn. Ons eerste team gaat naar Nino Sport. Het tweede team gaat naar Tv Sparta Nordhorn, terwijl het derde zijn geluk gaat beproeven bij TV Nordhorn.

De derde speelronde vindt plaats op 14 augustus, waarna op 14 september de finale wordt gespeeld.