Duitse competitie

Hieronder het verslag van de laatste speelronde  in de Duitse competitie.

De Duitse competitie zit er weer op. Zaterdag 1 september werden de laatste wedstijden gespeeld. Ons eerste team toog naar Bentheim om daar te spelen tegen SV Bad Bentheim en tegen SV Schüttorf 09. Voorafgaand aan deze wedstrijden deelde ons eerste team de koppositie met Heseper SV en was dus volop in de race voor promotie naar de Kreisliga. De eerste wedstrijd tegen SV bad Bentheim ging door onsportief gedrag van de tegenstander echter nipt verloren met 3-2. Omdat Heseper SV ook zijn eerste wedstrijd verloor, was er nog niets aan de hand en kon in de laatste wedstrijd tegen Schüttorf alsnog het kampioenschap veilig worden gesteld. Het bleek dat de teleurstelling over de eerste verloren partij zo groot was, dat ook de partij tegen Schüttorf met 3-2 verloren werd. Heseper SV wist zijn laatste partij wel nipt te winnen, waardoor zij met het kampioenschap aan de haal gingen. Ondanks de twee verliespartijen werd er toch nog een verdienstelijke tweede plaats behaald.

ons eerste team in actie

Ons tweede team ging op bezoek in Schüttorf om te proberen daar het verblijf in de eerste Kreisklasse veilig te stellen. Dit lukte al meteen in de eerste partij tegen SV Eintracht NOH. Deze partij werd glansrijk met 4-1 gewonnen. Dat de laatste partij tegen FC Schüttorf III verloren ging met 3-2 kon de pret niet meer drukken. Het klasse behoud is weer voor een jaar gewaarborgd. 

Ons derde team speelde een week eerder zijn laatste speelronde thuis. Voorafgaand aan deze laatste speelronde stond men op een verdienstelijke derde plaats met nog een minieme kans op het kampioenschap. Ons derde team deed wat er van hen verwacht mocht worden en wist beide partijen te winnen. Eerst werd er met 3-2 van Weerselo gewonnen en vervolgens met 4-1 van Weisse Elf uit Nordhorn. Door dit resultaat was men afhankelijk van de uitslagen van de andere partijen. Op doelsaldo werd ons derde team geklopt door SG Bad Bentheim II, dat met het kampioenschap aan de haal ging.

Na de competitie wacht nog de finale van de Grafschafter Boulestour, waarvoor ons tweede team zich wist te kwalificeren. De finale zal op 15 september in Füchtenfeld gespeeld worden.

Al met al kunnen wij terugzien op een geslaagd Duits boulesseizoen.