Uitwisseling met Weerselo

Uitwisseling met Weerselo.

Op donderdag 11 november speelden wij de return van onze jaarlijkse uitwisseling met de jeu de boulers van Weerselo. De vorige ontmoeting vond plaats op 29 augustus in Weerselo. Dit keer werd er gespeeld op onze banen aan de Boschweg. In totaal namen 28 spelers deel aan deze uitwisseling, verdeeld over 11 spelers van Weerselo tegenover 17 spelers van Rossum. Er werd zoveel mogelijk geprobeerd een speler van Weerselo te koppelen aan een speler van Rossum. Vanwege het ongelijke aantal deelnemers van beide verenigingen bleek dit in de praktijk niet mogelijk, waardoor enkele Rossumse spelers het tegen elkaar moesten opnemen.

Er werd gespeeld over 3 speelronden, met een tijdslimiet van 45 minuten per wedstrijdronde. Na 2 speelronden waren er 5 deelnemers met 2 gewonnen wedstrijden. Dit waren Hans Niekrake, Steve Leerling en Fons Lammerink van Rossum en Walter van Broeck en Johan Kemerink van Weerselo. Deze laatste wist echter zijn laatste partij niet te winnen, waardoor hij afzakte naar tiende plaats. De overige 4 wisten hun laatste partij wel te winnen, waardoor het eindklassement er als volgt uit kwam te zien. Winnaar werd Hans Niekrake met 3 gewonnen partijen en een plusscore van 29 punten. Als tweede eindigde Steve Leerling, eveneens met 3 gewonnen partijen en een plusscore van 27 punten. Walter van Broeck eindigde als derde, gevolgd door Fons Lammerink als vierde.

felicitaties na een gewonnen partij

Na afloop had Gerard Diepenmaat voor de Weerselose gasten nog een verrassing in petto in de vorm van een glas in lood werk met het gemeentewapen van de voormalige gemeente Weerselo voor hun clublokaal.

Gerard overhandigt Walter het cadeau

(klik hieronder voor de einduitslag)

uitslag Rossum-Weerselo