Vechte-Dinkel-Cup

Op vrijdagavond 3 mei moesten wij het in de eerste ronde in de strijd om de Vechte-Dinkelcup opnemen tegen Hesepe. In deze strijd om deze cup worden drie ronden afgewerkt. In de eerste speelronde moeten er zes téte a téte ’s worden gespeeld. Per gewonnen spel kunnen er 2 punten worden verdiend. Vervolgens meten er drie doubletten worden gespeeld, waarbij per gewonnen spel 3 punten kunnen worden behaald. Daarna dienen er nor twee tripletten te worden gespeeld, die per gewonnen spel 5 punten waard zijn.

Bij de téte a téte wedstrijden gingen wij voortvarend van start en wisten wij 5 van de 6 spelen te winnen, waarmee wij op een voorsprong kwamen van 10-2.

-Gezinus en Fons tijdens hun doublette-

Bij de doubletten bleek dat onze tegenstanders meer grip kregen op onze banen en kregen wij het een stuk moelijker. Twee van de drie partijen gingen verloren, waardoor er een tussenstand ontstond van 13-8. Aangezien er bij de afsluitende twee tripletten per spel 5 punten te verdienen waren, moest er minimaal een spel worden gewonnen. Ons eerste spel ging jammerlijk verloren, waardoor het afsluitende spel de beslissing moest brengen. Met enig fortuin wisten Coby Wielinga, Joop Leussink en Gerard Diepenmaat dit spel winnend af te sluiten met 13-8. Hierdoor werd de tweede ronde bereikt in de strijd om de Vechte-Dinkelcup, waar wij het op 7 juni ,opnieuw thuis, moeten opnemen tegen de winnaar van Tus Gildehaus 1 en 2.

 

 

Rossum maakt indruk in de Duitse competitie.

 

Op zaterdag 20 april zijn wij weer gestart met de nieuwe competitie in het kader van de Grafschafter Boulesport. Ons vlaggeschip moest het in de Lutte opnemen tegen respectievelijk TUS Gildehaus 2 en SV Bad Bentheim 2. Beide verenigingen werden maar met liefst 5-0 aan de zegekar gebonden. Tegen TUS Gildehaus werd een boulescore bereikt van 65-24. Tegen SV Bad Bentheim werd een score van 65-26 bereikt. 

-de stand na een competitieronde-

Op 25 mei worden de wedstrijden drie en vier gespeeld. Dan zal het in Bad Bentheim opgenomen moeten worden tegen LJBV De Lutte en Hesepe.

 

Ook is het schema bekend van de Bouletour. Dit kun je hieronder aantreffen.

 

Veel succes allemaal.

schema Bouletour