NOT CUP

Start NOT -cup 2024.

De strijd om de NOT-cup begint voor veel verenigingen steeds belangrijker te worden. Dit jaar schreven er drie teams meer in dan vorig jaar, waardoor wij dit jaar op 15 deelnemende teams uitkomen verdeeld over 7 verenigingen. Deze 15 teams zijn verdeeld over 3 poules. Er wordt gestart in de maand april. Per maand wordt er 1 wedstrijd gespeeld tot de finale op 20 september op de banen van Jeu de Boulesvereniging Oldenzaal aan de Vondellaan in Oldenzaal.

Hieronder de poule-indeling en het wedstrijdprogramma van de 3 poules.

NOTpoule1

NOTpoule2

NOTpoule3

Oliebollentoernooi

Wilco Stegge winnaar Oliebollentoernooi.

Het boulejaar 2023 hebben wij op donderdag 28 december afgesloten met het Oliebollentoernooi. Er werd gespeeld over 3 speelronden met een speeltijd van 50 minuten.

De strijd ging gelijk op. Op 1 speler na wist iedereen een of meerdere partijen te winnen. Na 3 speelronden bleek dat slechts 2 spelers al hun partijen hadden gewonnen. Dit bleken Wilco Stegge en Gerard Diepenmaat te zijn. Wilco had uiteindelijk de hoogste boulescore van plus 29, waarbij Gerard eindigde op een plusscore van 13 punten. Op de derde plaats eindigde Johan Roelofs met 2 gewonnen partijen en een plusscore van 3 punten. Met een gelijke score eindigden Bennie Mensink en Fons Lammerink, maar omdat Johan meer punten voor had gescoord eindigde hij op de derde plaats.

een gezellige nazit na afloop van het toernooi

Na afloop trakteerde onze barcommissie ons op glühwein, erwtensoep en de baklever. Onder het genot hiervan kletsten wij nog enige tijd na en sloten wij het jaar 2023 op een gezellige manier af.

Laatste nieuws Duitse competitie

JBVR stelt klasse behoud veilig.

Zaterdag 7 oktober was de dag van de waarheid voor onze deelnemers aan de Duitse competitie. Op deze dag moest er gespeeld worden in Bad Bentheim waar het opgemen moest worden tegen mede degradatiekandidaten TV Sparta Nordhorn en FC Schüttorf 09.

Om degradatie te ontlopen moest er minimaal een van deze twee wedstrijden gewonnen worden. Allereerst moest men het opnemen tegen TV Sparta Nordhorn. Beide tripletten werden gewonnen, waardoor een zege in de doubletten voldoende was om met de zege aan de haal te gaan. Aan deze wens werd ruimschoots voldaan, omdat er van de drie te spelen doubletten er 2 gewonnen werden, waardoor na de eerste wedstrijd het al bijna zeker was dat klasse behoud veilig was gesteld, vanwege het feit dat het boulegemiddelde aanzienlijk beter was dat van hun tegenstanders.

de situatie wordt grondig bestudeerd

In de laatste wedstrijd moest men het opnemen tegen FC Schüttorf 09. Ook deze vereniging zat in degradatienood en moest het van onze spelers winnen om degradatie te ontlopen. Onze spelers lieten niets aan het toeval over en wisten al hun partijen te winnen, waardoor er een zege van 5-0 op het scorebord kwam. Hiermee werd eer uiteindelijk een verdiende 6e plaats op de ranglijst behaald en het klasse behoud veilig gesteld.

Eindstand

Marcel Braakhuis Clubkampioen

Marcel Braakhuis is onze nieuwe clubkampioen. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Hans Niekrake, die de voorgaande jaren deze titel op zijn naam wist te zetten. Marcel wist deze titel op een overtuigende manier op zijn naam te zetten. Hij won zowel het dinsdag- als het donderdagklassement. In beide klassementen eindigden Johan Roelofs en Wilco Stegge respectievelijk als tweede en derde.

Jaarvergadering

Jaarvergadering.

Op maandagavond 27 maart hebben wij onze jaarvergadering gehouden bij eetcafé Jimmy. Tijdens deze jaarvergadering hebben wij afscheid genomen van Fons Lammerink, als penningmeester van onze vereniging. Fons heeft deze functie ruim 10 jaar naar volle tevredenheid vervuld. Hiervoor is de vereniging hem veel dank verschuldigd. 

Op de foto wordt Fons bedankt door de voorzitter

Als opvolger van Fons werd Henk Oude Voshaar tot penningmeester gekozen.

© 2024 Jeu de Boules vereniging Rossum

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑