Clubkampioen

 

Ondanks de coronapandemie hebben wij in het clubjaar 2021-2022 toch nog een nagenoeg volledige competitie kunnen afwerken. Evenals in het vorig jaar werd Hans Niekrake onze clubkampioen. Hij haalde een totaal van 134 punten. Als tweede eindigde Nico Wigger met 112 punten en als derde eindigde Fons Lammerink met 110 punten. Ook nog met een score van meer dan 100 punten eindigde Theo Leerling met 107 punten als vierde.

Inmiddels zijn wij gestart met het speelseizoen 2022-2023. Laten we hopen dat corona niet weer opnieuw roet in het eten gooit en we een normaal speelseizoen kunnen afwerken.

 

 

Laatste nieuws Duitse competitie

Tweede competitieronde in Gildehaus en Achterberg

Afgelopen zaterdag ging ons eerste team op bezoek bij TUS Gildehaus om het daar in de tweede competitieronde op te nemen tegen SV Bad Bentheim 1 en Nino Sport Nordhorn 2. Eerst werden er 2 tripletten gespeeld. Hiervan werd er 1 gewonnen en 1 verloren. Hierop volgend moesten er 3 doubletten worden afgewerkt. Deze werden helaas allemaal, zei het met minimaal verschil, verloren. De oorzaak van het verlies valt grotendeels toe te schrijven aan de conditie van de banen in Gildehaus. Door de hardheid van de banen en de wisselende grootte het split van de toplaag, veranderden de boules vaak plotseling van koers, waardoor de geluksfactor een belangrijke rol speelde. Uiteindelijk werd er met 4-1 verloren met een boulescore van 47-63

Frank en Marcel in actie tegen SV Bad Bentheim

In de tweede ronde moest het team opnemen tegen Nino Sport 2. Deze tegenstander bleek duidelijk een maatje te groot en er werd ruim met 5-0 verloren. Dit is op zich niet zo vreemd, omdat een groot deel van het Nordhornse team ook uitkomt in de Duitse Nationale competitie.

Ons tweede team van JBV Rossum ging naar Achterberg om het aldaar op te nemen tegen het plaatselijke SG Bad Bentheim. De beide tripletten werden gewonnen, waardoor winst in een van de drie afsluitende doubletten voldoende was om met de winst aan de haal te gaan. De eerste twee partijen gingen verloren. Hans Niekrake en Coby Wielinga wisten hun partij wel te winnen, waardoor de wedstrijd nipt met 3-2 werd gewonnen. Deze nipte overwinning werd benadrukt door het boulegemiddelde van beide teams, dat werd afgesloten met een stand van 45-45 punten.

Hans bestudeert de ligging van de boules

Op 25 juni gaan beide teams op bezoek bij FC Schüttorf waar de derde competitieronde zal worden afgewerkt.

 

Lentetoernooi

 

Nico Wigger Winnaar Lentetoernooi.

 De eerste zaterdag na de jaarvergadering en het ingaan van de lente wordt door de spelers van JBV Rossum traditioneel het Lentetoernooi gespeeld. Deze naam deed dit keer volledig zijn eer aan. Onder werkelijk schitterende omstandigheden kon het toernooi worden afgewerkt. Het toernooi wed gespeeld over 3 speelronden, waarna het klassement werd opgemaakt. De strijd ging volledig gelijk op. Dit bleek uit het feit dat er na 2 speelronden maar 2 spelers waren die hun beide eerste 2 partijen hadden gewonnen. Dit waren Fons Lammerink en Nico Wigger. Beide heren wisten ook hun derde partij te winnen, waardoor de boulescore moest gaan uitmaken wie uiteindelijk tot winnaar kon worden uitgeroepen. Dit bleek Nico Wigger te zijn. Hij won met een plusscore van 24 tegenover die van 17 van Fons. Op de derde plaats eindigde Herman Slotman met 2 gewonnen partijen en een plusscore van 15 punten.

De winnaars in het zonnetje

Uitwisseling met de Lutte

Uitwisseling met de Lutte

Op donderdag 19 mei was het de bedoeling om een uitwisseling te organiseren met de boulers van de Lutte. Vol goede moed kwamen een groot aantal spelers van de Lutte met de fiets naar Rossum, het weer was immers prachtig. Mogelijke onweersbuien, die voorspeld waren, zouden in de avonduren plaatsvinden. Echter de weergoden waren ons minder gezind. De eerste speelronde kon nog voltooid worden, waarna het begon te regenen. Even zag het er naar uit dat de wedstrijden hervat konden worden. Echter na een paar minuten brak het noodweer los en verder spelen was onmogelijk.

donkere wolken pakken zich al tijdens de wedstrijd samen

Het enige wat ons restte was om toch nog proberen een een gezellige middag van te maken. Aangezien de fietsers van de Lutte toch moesten wachten tot het enigszins droog zou worden om  de thuisreis te aanvaarden, zijn wij hierin toch nog aardig geslaagd.

uitslag JBVR-LJBV

NOT cup

NOT-cup

Jeu de Boulers Rossum weer succesvol in de NOT-cup.

 

Op donderdag 12 mei werd de tweede ronde gespeeld in poule 1 en 2 van de NOT-cup. Dit keer kwamen de boulers van Weerselo op bezoek. In poule 1 wist Rossum B weer een ruime overwinning te behalen. Maar met liefst 5-0 werd Weerselo A opzij gezet. Ook de boulescore loog er niet om 65-37. Hierdoor staat Rossum B ruim aan de leiding.

In poule 2 had Rossum A aanzienlijk meer moeite met Weerselo B. Na 4 wedstrijden was de stand gelijk. De laatste wedstrijd, die werd gespeeld door Annette Slotman en Nico Wigger werd alsnog gewonnen, waardoor er een einduitslag van 3-2 op het scorebord kwam. Mede hierdoor staat ook Rossum A aan de leiding in poule 2.

 
Annette en Nico in hun beslissende wedstrijd

uitslagen en stand poule 1

uitslagen en stand poule 2