Laatste nieuws Duitse competitie

Wedstrijdronde drie.

Op zaterdag 22 juni speelden wij de derde competitieronde van de Grafschafter Boulecompetitie. Dit keer hadden wij het thuisvoordeel en moesten wij het opnemen tegen Hesepe en SG Bad Bentheim uit Achterberg.

De start tegen Hesepe verliep voorspoedig. Beide tripletten werden ruim gewonnen, respectievelijk met 13-1 en 13-3. Dit betekende dat een overwinning in de afsluitende drie doubletten voldoende zou zijn om met de overwinning aan de haal te gaan. Dit was al snel duidelijk. Joop Leussink en Coby Wielinga waren al snel klaar met hun tegenstander en wonnen met 13-2. Ook Henny Voss en Gezinus Visscher wonnen hun partij met 13-6. Hans Niekrake en Fons Lammerink verloren nipt met 13-11. Hierdoor kwam een eindstand van 4-1 in ons voordeel op het scorebord.

-onze spelers in actie tegen Hesepe-

Onze volgende tegenstander was SG Bad Bentheim. Deze opponent had hun eerste partij tegen Nino Sport ruim met 4-1 verloren, waardoor wij vol optimisme aan deze partij begonnen. Al gauw bleek dat wij tegen deze tegenstander een complete offday hadden. Alle partijen gingen ruim verloren. Ondanks deze ruime nederlaag en de resultaten van de naaste concurrenten bezetten wij nog steeds de eerste plaats.

-berusting van onze spelers tegen SG Bad Bentheim-

Op vrijdag 30 augustus moeten wij het in Nordhorn opnemen tegen medeconcurrent Weisse Elf. Deze staan op slecht 1 wedstrijdpunt achter ons.

Ook is het schema bekend van de Bouletour. Dit kun je hieronder aantreffen.

 

Veel succes allemaal.

schema Bouletour

NOT CUP

NOT -cup 2024.

Op vrijdag 17 mei speelden wij de tweede speelronde om de NOT-cup. Ons eerste team nam het in Tubbergen op tegen een team van de Acehofboulers. Beide verenigingen wisten 1 triplette te winnen. Het was wel jammer dat we na een ruim gewonnen spel het andere nipt met 13-12 verloren. Hierdoor moesten wij van de drie afsluitende doubletten er twee zien te winnen. Dit lukte vrij eenvoudig, waardoor er een eindstand van 3-2 in ons voordeel op het scorebord kwam.

Ons tweede team nam het in Ootmarsum op tegen een team van La Montagne. Ook zij speelden in de tripletten gelijk en moesten ook twee keer zien de winnen in de afsluiten de doubletten. Dit lukte helaas niet, waardoor zij met 3-2 aan het kortste eind trokken. Al was het verschil miniem, wat bleek uit de boulescore 52-51 in het voordeel van de Ootmarsummers.

-Henny en Henk tegen La Montangne-

Hieronder de poule-indeling en het wedstrijdprogramma van de 3 poules en de stand in poule 1 en 3.

NOTpoule1

NOTpoule2

NOTpoule3

 

 

Fons Lammerink Clubkampioen

Fons Lammerink is onze nieuwe clubkampioen. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Marcel Braakhuis, die de voorgaande jaren deze titel op zijn naam wist te zetten. Fons wist deze titel op een overtuigende manier op zijn naam te zetten. Tweede in het klassement werd Marcel Braakhuis en als derde eindigde Wilco Stegge. Tijdens de jaarvergadering werd Fons gehuldigd en hem een blijvende herinnering aangeboden.

-Fons onze nieuwe kampioen-

Coby Wielinga eindigde bij de dames als eerste in het klassement voor Yvonne Broekhuis en Marietje Francheschina.

-Coby, winnaar bij de dames- 

Het klassement op de donderdagmiddag net als vorig jaar werd gewonnen door Marcel Braakhuis. Ook hem viel hulde ten deel.

-Marcel, onze donderdagkampioen-

Ook was er een aanmoedigingsprijs voor Yvonne Broekhuis. Zij is sinds een jaar lid en heeft in dit jaar een grote progressie doorgemaakt. 

-Yvonne met haar aanmoedigingsprijs-

 

Oliebollentoernooi

Wilco Stegge winnaar Oliebollentoernooi.

Het boulejaar 2023 hebben wij op donderdag 28 december afgesloten met het Oliebollentoernooi. Er werd gespeeld over 3 speelronden met een speeltijd van 50 minuten.

De strijd ging gelijk op. Op 1 speler na wist iedereen een of meerdere partijen te winnen. Na 3 speelronden bleek dat slechts 2 spelers al hun partijen hadden gewonnen. Dit bleken Wilco Stegge en Gerard Diepenmaat te zijn. Wilco had uiteindelijk de hoogste boulescore van plus 29, waarbij Gerard eindigde op een plusscore van 13 punten. Op de derde plaats eindigde Johan Roelofs met 2 gewonnen partijen en een plusscore van 3 punten. Met een gelijke score eindigden Bennie Mensink en Fons Lammerink, maar omdat Johan meer punten voor had gescoord eindigde hij op de derde plaats.

een gezellige nazit na afloop van het toernooi

Na afloop trakteerde onze barcommissie ons op glühwein, erwtensoep en de baklever. Onder het genot hiervan kletsten wij nog enige tijd na en sloten wij het jaar 2023 op een gezellige manier af.

Jaarvergadering

Jaarvergadering.

Op maandagavond 27 maart hebben wij onze jaarvergadering gehouden bij eetcafé Jimmy. Tijdens deze jaarvergadering hebben wij afscheid genomen van Fons Lammerink, als penningmeester van onze vereniging. Fons heeft deze functie ruim 10 jaar naar volle tevredenheid vervuld. Hiervoor is de vereniging hem veel dank verschuldigd. 

Op de foto wordt Fons bedankt door de voorzitter

Als opvolger van Fons werd Henk Oude Voshaar tot penningmeester gekozen.

© 2024 Jeu de Boules vereniging Rossum

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑