NOT CUP

Boulers uit Oldenzaal winnen NOT-Cup.

 

Op zaterdag 16 september werd in Oldenzaal de finaleronde gespeeld om de NOT-cup. Hieraan nemen nagenoeg alle Jeu de Boulesvereniging uit Noord-Oost Twente deel. In de voorronde werd er in twee poules van 6 verenigingen gespeeld om de hoogste plaatsen, welke recht geven aan deelname aan de finaleronde. In poule 1 eindigden wij als eerste voor OJBV uit Oldenzaal als tweede en ODI Weerselo werd derde.

La Montagne uit Ootmarsum wist poule 2 op haar naam te schrijven, zij eindigden als eerste voor LJBV uit de Lutte en team 2 van ODI Weerselo.

In de kruisfinale moesten wij het opnemen de Lutte en Oldenzaal moest gaan spelen tegen Ootmarsum. Wij wisten vrij eenvoudig te winnen van de Lutte, slecht een van de vijf partijen ging verloren, waardoor wij met 4-1 wonnen. In de andere halve finale versloeg Oldenzaal Ootmarsum. Hierdoor werd Oldenzaal onze tegenstander in de finale. Na de tripletten stond de stand nog gelijk, waardoor de doubletten moesten gaan beslissen wie de uiteindelijke winnaar zou gaan worden. Oldenzaal besliste de strijd in haar voordeel en bleek de terechte winnaar.

de prijswinnaars-

Al met al kan er teruggekeken worden op een geslaagde opzet van deze competitie, welke volgend jaar zijn derde jaargang ingaat.

een gezellige nazit

NOT eindstand poule1

NOT eindstand poule2

Rossum-Opentoernooi

JBVR

Wilco Stegge en Fons Lammerink winnen Rossum-Opentoernooi.

 

Op zaterdag 8 juli werd voor de tweede keer het Rossum-Opentoernooi gespeeld. Van heinde en ver stroomden de inschrijvingen binnen. Vanwege de beschikbare ruimte konden er slechts 24 koppels deelnemen. Helaas moesten wij enkele inschrijvers teleurstellen en deze op een reservelijst plaatsen.

Oorspronkelijk waren er 4 speelronden voorzien. Vanwege de hitte werd dit teruggebracht naar 3 speelronden.

Na 3 speelronden bleek dat er slechts 3 koppels waren die al hun partijen hadden gewonnen. Wilco Stegge en Fons Lammerink bleken het hoogste boulegemiddelde te hebben met een plusscore van maar liefst 34 punten.

de winnaars Wilco en Fons

Op de tweede plaats eindigden Jan van Duiven en Joop Leussink met een plusscore van 24 punten. Op de derde plaats eindigden Wilma Reinders en Frits Koning met een plusscore van 18 punten. Op een verdienstelijke vijfde plaats eindigden de winnaars van de vorige editie Coby Wielinga en Hans Niekrake.

een drukte van belang op onze banen

Al met al kon er teruggezien worden op een geslaagd toernooi, dat mede door de inzet van de organisatoren zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Laatste nieuws Duitse competitie

JBVR

Grafschafter Boulecompetitie.

Op zaterdag 25 juni werd op de banen van Nino Sport in Nordhorn de derde speeldag afgewerkt van de Grafschafter boulecompetitie. Tegenstanders waren dit keer HSG Nordhorn en TV Nordhorn.

In de eerste speelronde moeten wij het opnemen tegen HSG. De tripletten gingen gelijk op. Beide verenigingen wisten een partij te winnen. De doubletten mesten gaan uitmaken wie er uiteindelijk met de overwinning aan de haal zou gaan. Na een spannende strijd moesten wij uiteindelijk het onderspit delven en ging HSG met een eindscore van 3-2 met de overwinning aan de haal. Ook de boulesscore war in ons nadeel. 49-59.

 

In de tweede speelronde moest de strijd worden opgenomen tegen TV Nordhorn 2. Ook tegen deze tegenstander brachten de tripletten geen Vorentscheidung. Ook hier ging de strijd gelijk op en wisten beide verenigingen een partij te winnen. In de af te sluitend spelende doubletten was het geluk eindelijk eens aan onze zijde en wisten wij twee van de drie partijen te winnen, waardoor er een einduitslag van 3-2 in ons voordeel op het scorebord kwam. Door deze overwinning hebben wij de laatste plaats overgedaan aan TV Sparta Nordhorn.

JBVR op de banen van Nino Sport

Op 1 september spelen voor het eerst sinds lange tijd een thuiswedstrijd. Dan ontmoeten wij de koploper Nino Sport.

 

Marcel Braakhuis Clubkampioen

JBVR

Marcel Braakhuis is onze nieuwe clubkampioen. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Hans Niekrake, die de voorgaande jaren deze titel op zijn naam wist te zetten. Marcel wist deze titel op een overtuigende manier op zijn naam te zetten. Hij won zowel het dinsdag- als het donderdagklassement. In beide klassementen eindigden Johan Roelofs en Wilco Stegge respectievelijk als tweede en derde.

Jaarvergadering

JBVR

Jaarvergadering.

Op maandagavond 27 maart hebben wij onze jaarvergadering gehouden bij eetcafé Jimmy. Tijdens deze jaarvergadering hebben wij afscheid genomen van Fons Lammerink, als penningmeester van onze vereniging. Fons heeft deze functie ruim 10 jaar naar volle tevredenheid vervuld. Hiervoor is de vereniging hem veel dank verschuldigd. 

Op de foto wordt Fons bedankt door de voorzitter

Als opvolger van Fons werd Henk Oude Voshaar tot penningmeester gekozen.