Laatste nieuws Duitse competitie

JBV Rossum 2  nipt onderuit in kwartfinale Vechte-Dinkelcup.

Op vrijdag 15 juli vond in Rossum de kwartfinale plaats in de strijd om de Vechte-Dinkelcup tussen de boulers van JBV Rossum 2 en TV Nordhorn 1. Er werd gespeeld over 3 speelronden. In de eerste ronde werden er 6 téte a téte partijen gespeeld. Beide verenigingen wisten er 3 te winnen. Vervolgens werden er 3 doubletten gespeeld. Al deze partijen wisten de Rossummers in hun voordeel te beslechten. Hierdoor werd er een tussenstand bereikt van 15-6 punten in het voordeel van de Rossummers.

 

grote belangstelling bij de afsluitende partijen

Aangezien er in de afsluitende 2 tripletten 10 punten te verdelen waren, moesten de Rossummers er een zien te winnen om de halve finale te bereiken. De eerste partij ging met 13-7 verloren. In de andere partij ging het er spannender aan toe. Bij een stand van 12-8 in het voordeel van de Nordhorners scoorde Rossum in een beurt 4 punten waardoor er een stand van 12-12 werd bereikt en de laatste beurt moest gaan uitmaken wie er uiteindelijk met de winst aan de haal ging. Dit winnende punt ging uiteindelijk naar TV Nordhorn. Dat de uitslag nipt was bleek des te meer uit de boulescore , welke eindigde in een score van 124-124.

Op donderdag 14 juli speelde ons eerste team in Achterberg de inhaalwedstrijd tegen SG Bad Bentheim. Dit team neemt de derde plaats in de 1e Kreisklasse, terwijl onze spelers op de laatste plaats staan. Naar verwacht was het een kansloze operatie. Net als een week eerder tegen TUS Gildehaus werd er met 5-0 verloren. Met een beetje geluk waren beide eindstanden niet zo dramatisch geweest. Het vertoonde spel weerspiegelde absoluut niet de eindscores.

JBVR 1 in actie in Achterberg