Horsthuis-Roesthuis Rossums-Open

Coby Wielinga en Hans Niekrake winnaars van Horsthuis-Roesthuis Rossums-Open.

 

Op zaterdag 9 juli jl. werd op onze banen aan de Boschweg gestreden om het Horsthuis-Roesthuis Rossums-Open kampioenschap voor doubletten. In totaal hadden zich hiervoor 18 teams van 8 verschillende verenigingen opgegeven. Er werd gespeeld over 4 speelronden van 3 kwartier. Dit was om te voorkomen dat partijen uitliepen en er daardoor tijdig een einde aan het toernooi kon komen. Om 11 uur werd er begonnen met de eerste ronde. Voor de middagpauze werd ook nog de tweede ronde afgewerkt. Na de eerste twee speelronden bleek dat de strijd gelijk op ging. Slecht 3 teams wisten de eerste twee ronden winnend af te sluiten. Na de middagpauze werden volgende twee speelronden afgewerkt en kon het eindklassement worden opgemaakt. Slecht 1 team wist alle partijen winnend af te sluiten en mochten zich de eerste winnaars van het Rossums-Open noemen. Dit bleken het Rossums koppel Coby Wielinga en Hans Niekrake te zijn. Zij wonnen 4 partijen met een positief boulesaldo van 26 punten.

de winnaars Coby en Hans met de organisatie

Het Rossums succes werd compleet gemaakt door het duo Herman Slotman en Wilco Stegge. Zij eindigden als tweede met 3 gewonnen partijen en een boulesaldo van 21 punten.

Herman neemt ook namens Wilco de tweede prijs in ontvangst

Op de derde plaats eindigden Ronald Kok en Ronald van Spanje, ook met 3 gewonnen partijen en een boulesaldo van 16 punten.

Het toernooi was, mede door de inzet van enkele vrijwilligers, prima georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar. Na afloop werden wij door veel deelnemers mee gecomplimenteerd.